29 Februari 2012 - Skottdagen

Så alla flickor, har ni friat idag? Det är ju skottårsdagen som är vart fjärde år. Det är den dagen då kvinnor får fria till män och om männen svarar nej så måste de köpa en kjol åt flickan.

Idag tog jag då bussen på morgonen till skolan. Skrev franska provet som väll gick helt okej med tanke på hur lite jag övat. Så hade vi en rolig samhällslära timme då vi i grupper på 3 skulle uppfinna något slags företag. Jag jobbade med Sonja och Lolo och vi kom på dom bästa ideerna! Haha och efter skolan då jag och Sonja skulle ta bussen hem såg vi bussen åka förbi. Vi sprang till nästa hållplats men lyckades missa den där också. Snacka om otur.

Nu är jag hemma igen då och har försökt läsa till kemi provet men läser bara samma sak om och om igen och förstår ingenting så jag tog en paus och nu passar jag på att blogga förrän jag åker iväg på fotbolls träningar första ordentliga motionen på två veckor.


Home Sweet Home

Hemma är vi då igen. Hade en ljuvlig tid i Thailand men är nog glad att vara hemma igen och få träffa alla vänner. Den ägna sängen vinner över allt.

Idag vaknade jag redan fem på morgonen lite jetlaggad. Somnade inte om pga att det redan var dag i Thailand. Så jag kollade på bloggar och gjorde mig klar för skolan. Hade en trevlig dag i skolan men det kändes stressigt att komma tillbaka och ha en del att ta igen. Istället för att äta i skolan gick jag och Sonja till Zen Sushi för att äta och snacka lite. Hemma har jag mestadels laddat upp bilder på datorn, vilat och övat en del på prov för imorgon har jag franska prov som troligtvis kommer totalt att skita sig. Har i varje fall haft många matpauser och bl.a. ätit upp den goda Milka CookieChocolate chokladplattan snälla Siri hämtade åt mig från hennes sportlovsresa i alperna.
Men nu ska jag och sova
Bonne Nuit!


2 Wonderful Weeks

Vi har haft två underbara veckor här i Thailand. Har njutit varenda stund av denna sköna värme, lite omväxling från minus gradit Finland till +30. Idag har vi då bara packat våra kappsäckar och nu sitter vi och ska äta förrän vår taxi tar oss till flygfältet. Vårt plan startar runt två tiden thailändsk tid och landar sju tiden finsk tid. Sen blir det att sova i egen säng. Borta bra men hemma bäst.
<3


In Time

Gårdagens bilder ville inte visa sig så här kommer nu ett inlägg med en del av sakerna jag köpte på Patong Beach.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378401.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378401.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378412.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378412.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378413.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378413.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378418.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_191378418.jpg" class="image">


Our last days in Thailand

Internet kronglar nu igen så det går endast att lägga upp ett par bilder. Även dessa få bilder jag lägger tar en jäkla lång tid att ladda upp så får väll lägga in fler bilder senare.

Klockan är nu nästan tie här i Thailand så det är redan kväll här, snartast natt. Efter denna långa dag som vi gått så mycket på är det bra att gå och lägga sig tidigt så man orkar stiga upp tidigt imorgon på morgonen för att gå ner till poolen och simma och sola. Det är ju efterallt vår sista hela dag här imorgon.

Hittade en ny brun väska som jag älskar. Den är stor så om jag använder den till skolan ryms skolböckerna bra och den har dessutom en massa dragkedjor. Köpte också en skjorta Mr. Lazy vilket passar mig bra för jag är väldigt lat med att göra vissa saker som att hjälpa till hemma. Tänker använda det som natiskjorta eller träningsskjorta. Köpte också en spetsväst som man kan använda till stranden med bikini under. Ljuvlig på sommaren då det är varmt. Dessutom köpte jag ännu en bikini, klänningar och ett par toppar (såklart lite mat också) så jag är riktigt nöjd med vad jag köpte.


Shopping - i Thailand

Vi spenderade dagen på ljuvliga Patong Beach. Då vi kom till plats och ställe började vi med att luncha på Mc Donalds. Då vi ätit började vi gå mot stranden, dock i fel riktning, såklart klåpiga som vi är. Vi hittade dock bra shopping ställen, till och med bättre butiker än de på strandgatan. Köpte en hel del, använde alla mina pengar så nu är jag pank. Dessutom var det så hett att min skjorta blev genomblöt av svett och försökte undvika solen och gå på skuggiga platser som gjorde riktigt gott för min flagande hy som gjort mig totalt vit speciellt i ansiktet. (Ou Nou)

Vi hade en riktigt trevlig dag mamma och jag. Det var riktigt nyttigt att spendera dagen med bara mamma för vi har inte haft så mycket tid att spendera tillsammans bara vi två.


En dag på Patong Beach

Hinner med ett snabbt mobilinlägg förrän vi åker iväg till Patong för att shoppa. Får se om jag hittar något fint. Älskar att shoppa här för att man får pruta till löjligt låga pris. Så man får kappsäcken full med kläder med ett par tio euron medan man i Finland betalar så mycket för ett klädesplagg. Kvaliten är såklart mycket sämre här i Thailand.


25 februari 2012

Klockan är nu nästan tie här i Thailand. Vaknade redan runt sju på morgonen för det var så jäkla hett i vårt rum. Kollade på film och åt rostade bröd tills alla andra vaknade.

Nu ska jag gå ner till poolen ett par timmar för min styvpappa har fått matförgiftning så det blev igen ändring i planerna. Så istället för att åka nu på morgonen och shoppa åker vi runt ett tiden till Patong Beach.


Middag - A la Carte

Ikväll blev det en tidig middag fastän vi oftast äter sena middagar då vi är utomlands, åtminstone brukar det bli så när man har så mycket program på schemat. På middagen beställde jag en Ceasar sallad och jag åt hela tallriken tom för att jag var så hungrig och så åt jag dessutom en dessert, en Cheesecake som var skitgod.

Idag på dagen blev programmet lite annorlunda än jag trodde, nämligen då min mamma och styvpappa varit på mötet jag berättade om så hade de köpt någon sorts poäng, så vi firade köpet med glass på stranden. Det var skönt att inte idag ligga vid poolen och sola för jag har bränt mig tillräckligt mycket så vill inte förvärra det.

Vi tog dessutom en massage idag just innan regnmolnen hann komma. De två första gångerna jag var på massage under denna resa fick jag en riktig tjock kvinna som var urusel på att massera. Hon satte sig på mig med sina många kilon och tryckte allt vad hon orkade. Gick från massagen med mer smärta än när jag kommit dit. Idag hade jag dock en super bra massör som visste vad hon gjorde, är verkligen glad för det.

Imorgon blir det då tidig uppväkning för jag och mamma ska åka iväg till Patong Beach för att shoppa loss billigt och bra. Vi kommer hem till kvällen då jag ska vakta min halvsyster för min mamma och styvpappa ska gå och äta en middag tillsammans för det är den näst sista kvällen här.


Spets

Då vi var och shoppade runt på de trånga vägarna, där försäljarna nästan hoppade i famnen ibland, på Patong Beach förra veckan hittade jag två ljuvliga spetstoppar för nästan ingenting. Jag har använt topparna med sammafärgs bikini under spetstoppen och jeansshorts och mina nya höga Converse jag också hittade på ett shoppingmall.


24 februari 2012 - Thailand

God Morgon!
Idag vaknade jag lite senare än vanligt. Så skönt med många timmars sömn så är man ordentligt utvilad. Vi har hängt vid poolen, spelat tennismatcher på hotellet och simmat.

Nu är jag och min bror på hotellrummet och myser med film och hamburgare för att min mamma och styvpappa är på någotslags möte så vi måste sitta på runmet när vår styvsyster tar sin lilla dagssömn. Något hemskt har också hänt, min hud flagar som fan och sitter och river bort allt löst skinn. Nu blir jag lika vit som när jag kom, tack vare den lilla brännan jag fick första dagen, it's payback time.

Snart ska vi igen ner till poolen, bara min mamma och min styvpappa kommit hem. Tror jag ska gå och beställa en god Chocolate Cheescake som jag oftast ätit med en kall drink. Och på kvällen blir det väll att gå ut och äta något.

Igår kväll föddes den lilla prinsessan i Sverige. Blivande drottning alltså. Tycker lite synd om flickan som är så liten och kommer inte ha något lugn och ro. Jag och mamma tippade också lite på vad prinsessan kommer att heta, det får vi väll veta snart för idag berättar Victoria och Daniel namnet.



Middag på Andaman

Ikväll beställde vi roomservice, för vi orkade inte åka iväg för att gå på restaurang när vi haft en så händelsefull dag, så det blev istället lugn och ro på hotellet med pizzaslizes och kalla drinkar. Ibland är det också skönt att inte behöva klä upp sig utan man kan bara gå i en trasig stor t-shirt utan att man ska behöva bry sig om att vara uppklädd.
Är riktigt slut efter denna dag, känns som om jag bara blir latare och latare för varje dag som går, dessutom har min kondition försämrats då jag inte gjort nästan något under hela resans lopp. Får se hur rostig jag är när jag kommer hem och ska sparka en boll igen.
Nu har vi endast fyra nätter kvar här i Thailand, så ska ta ut det mesta av det, för så ska det bli att åka tillbaka till kalla Finland. Saknar nog lite alla mina vänner och den egna sängen och min dator. Men det ska man väll inte tänka på förrän vi landat där i Helsingfors.
Nu är klockan runt tio här så tror jag går och lägger mig snart så man orkar stiga upp i morgon.

En bild på mina vänner och mig när vi var på skolgymnastik och vandrade i parken.


Shorts - Sax och Rivjärn?

Tog lite tips från nätet hur man skulle få stora fina hål på shortsen. Tydligen behövs det sax och rivjärn. Klippte upp en snutt av byxorna och skrubbade det sedan med rivjärnet. Slutresultatet blev riktigt bra men undrar om det finns något bättre sätt?


En dag på Phi Phi

Idag åkte vi då ut på morgonen till Phukets hamn. Vi och en massa andra tog en båt som körde oss runt till olika ställen hela dagen.
Först började vi med att simma bland grottor och höga berg. Därefter förde båten oss till "Monkey Beach" där vi matade apor. Aporna var väldigt tama och kom fram till våran båt för att kolla läget. Vi fick också snorkla mitt ute på havet bland korallerev, fiskar och Hajjar! När jag snorklade råkade jag se tre babyhajar rakt under mig. Blev så skrämd. Som tur berättade vår guide att hajarna inte åt människor, vilken lättnad. Snorklingen tog någon timme och därifrån åkte vi alla i båten till stranden "the Beach" där filmen the Beach är filmad där Leonardo DiCaprio medspelade (han var huvudperson) och där badade vi och såg på den fina utsikten. Utfärden avslutades med att vi åkte till en strand med alldeles vit strand och så rent vatten att man såg till bottnet som var 5-6 meter neråt. Det var en lyckad dag och vi träffade på väldigt trevliga killar och andra.
Lyckades dock bränna mig så nu flagar jag som fan.

En bild från igår då vi skulle ut och äta gott


Dagens Outfit

Idag har jag på mig en spetstopp från Thailand, amerika bikinin är också härifrån och mina shorts från H&M.


Phi Phi Islands, Thailand

Klockan är halv nio här och snart ska vi dra iväg. Idag är det fint väder, nästan klarblå himmel och hela dagen ska spenderas på Phi Phi Islands, ett par öar utanför Phuket. Vi tar båten dit vilket tar runt 1h men före det ska vi fylla magarna ordentligt för man vet aldrig om man får någon mat på utfärden. Så jag ska äta det som jag alltid äter alltså rostade bröd med sylt på.

Igår på kvällen for vi ut och äta. Jag åt en god biff och vi hade det väldigt trevligt. Vi satt nästan på stranden och det var väldigt mysigt med ljus och havets brus. Ställena (utsikterna) vi sett här i Phuket är så himla vackra.
Nu ska ja iväg så det blir mera bloggande senare.


22 Februari 2012

Hej!
Vaknade upp tidigt pga en hemsk dröm så jag satt uppe och läste sedan sju på morgonen. Efter det har jag sprungit mellan rummet och poolen. Men det är så fint väder så jag vill inte sitta på rummet nu så jag ska nu ner och simma lite. På kvällen blir det då att gå ut och äta på restaurang.


Khao Lak

Idag var vi på världens mest underbara plats! Vi gjorde hela familjen en utfärd till ett väldigt fint hotell i Khao Lak. Helt undrbart, det fanns stora stora simbassänger och vi var alldeles vid havet. Där fanns allt man kunde drömma om så det var väll det närmaste man kan komma "paradiset". Där simmade vi, tog det lungt, åt gott. På kvällen åkte vi tillbaka till vårt eget hotell som inte kändes alls lika fint efter dagen i Khao Lak. På hotellet gick jag sedan på en massage och därefter gick hela familjen och äta asiatisk mat, det var då riktigt gott och så åt vi lite efterrätt bestående av frukter och kakor.


Nastygal

Här är bilder på outfits jag tycker är jätte snygga och fina. Sitter ofta och drömmer om att kunna köpa vad som helst men sen slår verkligheten till eller den tomma plånboken. Haha :)


Swimming - Pool

Ligger på en solstol och solar utan sol haha. Fortfarandre mulet men det stör inte mig, tycker att det är skönt ute fastän solen inte lyser. Läser min bästa bok och ska snart och luncha nånstans. Har ju fått ett kreditkort för dagen så får fundera vad det blir att köpa...


Home Alone

Hur skönt är det inte att få ta det lungt utan föräldrar som säger va man ska göra? Ja älskar att vara ensam hemma och idag beslöt sig resten av familjen att åka runt och bila. Så jag får bli ensam på hotellet och göra i princip vad jag vill. Tror jag börjar dagen med att gå till poolen och läsa min bok färdig. Det är lite mulet väder och det har regnat en del också.
Adios Amigos!


Sweet Dreams or Not?

Halo!
Idag har det inte hänt så mycket. Vi började dagen som vanligt runt tio tiden. Vi for ner till poolen först elva tiden för att vi åt frukost alla tillsammans. Vi var vid poolen i endast en timme för sen for vi och äta till en Snack Bar. När vi ätit kom vi tillbaka till rummet där jag blev och läsa på min bok, för min halvsyster måste få sin dagssömn, så alla andra i familjen for till poolen. På kvällen blev det då middag på restaurang. Vi hade det roligt och åt gott. Har läst min bok så snabbt att jag inte nästan kommer ihåg någonting av ett par delar. Vill komma till slutet för att få veta hur det slutar såklart, men därför blir det förhastad läsning...
Är nu påväg och lägga mig. Får se om det blir sovet inatt för det hat börjat ösregna, blixtra, åska och allt detta på samma gång.


16 februari 2012

Förlåt för dålig uppdatering. Har haft fullt upp idag med det ena och det andra. En sak är säker, ett par kilon har jag nog gått upp i vikt sen vi kom hit till Thailand. Har bara ätit ohälsosamt 24/7 och inte tränat det minsta, inte så fiffigt va?
Idag vaknade vi alla senare än vanligt så istället för att gå ner och sola och simma bestämde vi ( jag, mamma, bror) oss för att åka till Patong Beach, som är det kända shoppingstället här i Phuket. Efter 1h:s taxiresa kom vi fram
till det avgasade Patong. Vi gick runt på torget i olika stånd där de sålde kläder och annat roligt. Allting i Thailand är av ganska dålig kvalite men väldigt billigt. Köpte ett par saker, som jag kan lägga bilder in på bloggen senare. Vi vandrade omkring i ett par timmar fötterna dog, och så tog vi oss till ett shoppingcenter för att få naglarna gjorda och slappna av. Passade också på att skaffa ett par flätor i håret. Då vi kom hem låste jag in mig med min choklad, Coca Cola och njöt av det nya Gossip Girl avsnittet. Inget slår det, och var den bästa delen av dagen om inte hela resan. Nu borde hag gå och lägga mig men är fast i min bok. Men som sagt idag blev det då inget solande för min del. Känns som om man är vitare än när vi kom hit. Är annars heller inte den som blir så brun, utan bränner mig mestadels. Som tur har vi ännu en vecka kvar, så måste göra det mesta av det. Får se vad planerna blir tills imorgon.
Sweet Dreams from Thailand

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189729947.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189730008.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189730033.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189730045.jpg" class="image">


La Seafood

Igår på kvällen for vi sen då och äta, hela familjen. Vi valde en jätte fin och mysig restaurang vid stranden. Fastän denn hette seafood serverade den också kött, och det var gudomligt gott.


15 februari 2012

Idag har det bara varit att slöa. Ingenting speciellt har hänt. Steg upp runt 10 tiden och därefter gick vi till poolen. Jag läste ett par timmar på min bok Hungerspelen, spelade pingis med min bror och nu är vi på rummet och slöar. Hungerspelen som jag inte kan sluta läsa på är en jätte bra bok, åtminstone dit ända jag har läst, så rekommenderar boken varmt. Här är det lika skönt som alla andra dagar, nästan 30'C, men det är så varmt att svettet rinner och man måste svalka av sig hela tiden. På kvällen blir det väll då att gå ut och äta eller kanske vi stannar på rummet för att se på en film, alla tillsammans.


Mobil inlägg

Tyvärr blir allting lite upp och ner vänt här på bloggen för jag är tvungen att mobilblogga. Fotona går inte riktigt att rätta till och de kommer inte alltid i rätt ordning heller... Ska rätta till det då jag får tag i en dator, när det då sen blir.


Vändag 2012

Vill önska en glad vändag till alla, men speciellt till mina vänner. Ni är bäst o är väldigt lycklig att ha de vänner jag har. Synd att man inte kan vara hemma och fira.


Glad Alla Hjärtans Dag

Här är det redan kväll och sitter hemma med min bror och vaktar våran halvsyster och kollar på Pippi. Min mamma och styvpappa ville gå ut och äta idag för att det är alla hjärtansdag. På morgonen idag var det konstigt nog jag som steg upp först, trots allt ganska sent. Då jag vaknade var det en ljuvlig känsla när man varken behövde gå till skolan eller sätta på sig många lager med kläder. Gick ut och åt frukost på balkongen och efter det gick jag ner till poolen. Var ett par timmar och simmade, solade och så for mamma, min bror och jag iväg till hotellets andra halva. Vi gick längs med stranden och då vi gått någon kilometer gick vi och tog drinkar och därefter gick vi på en 1h:s massage. Det var väldigt skönt och avslappnande. Då vi sedan började åka hemåt stannade vi för att köpa bakelser som vi sedan åt på hotellrummet.
Här kommer en rad med bilder från dagens platser och händelser

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365140.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365172.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365179.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365187.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365194.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365251.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365257.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365275.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365277.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365323.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365323.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365323.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365323.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365337.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365337.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365337.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365337.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365344.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365344.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365344.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365344.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365371.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365371.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365376.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365376.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365474.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365474.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365486.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365486.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365495.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365495.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365566.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365562.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365579.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3232885/images/2012/pic_189365591.jpg" class="image">


13 februari 2012

Idag var då en tung dag. I flygplanet fick man inte alls sovet, och förresten har Finnairs service blivit totalt skit. Efter att vi checkat in på hotellet, tog vi ju nog det lungt, men man har ändå lite jetlag för 5h är en tillräckligt stor tidsskillnad. I vår lägenhet har vi WiFi så det blir inga problem att blogga, endast att tidpunkterna kommer vara konstiga. Jag har hållit mig uppe hela dagen så det ska bli lättare att komma in i Thailands tidzon, men nu får man äntligen då gå och lägga sig. Imorgon är det då vändag eller sk. alla hjärtans dag för dem som har pojkvän, kan man väll säga, så det är synd att man inte är i Finland och firar dagen med ens vänner.


La Cucina

Hotellet vi bor på är två delat så egentligen är det två skilda hotell men de är samma kedja. Man får trots allt röra sig på båda hotellområden så idag tog vi bussen till det andra området, där vi åt, var på stranden och tog ett par drinkar.


Hotell

Vi landade för ett par timmar sedan och vi har packat upp och till och med hunnit till poolen. När min bror och jag var och simmade kom det en babyelefant på 16 månader fram. Den var jätte söt och man kunde klappa den. Det roligaste var då den strittade vatten på folk och av misstag dimpade i bassängen. Nu är vi påväg och äta en blandning av lunch och middag för klockan är redan 5 på kvällen här.


On the Airport

Klockan är redan ganska mycket och planet far först om ett par timmar. Vi har checkat in, lämnat vårt bagage och gått runt i butiker och bara kollat omkring. Det kommer att bli en lång flygtur på 12 timmar, men det är väll värt det. Har ett par böcker med mig blad annat Hungerspelen som jag tänker läsa i flygplanet, och som tur så har planet små tv:n för alla så man kan kolla in filmer.

In the Airplane

Vi har just kommit in i flygplanet och sitter och väntar på att planet ska starta. Det kommer bli en lång flygtur på 12h. Vet inte om jag har möjlighet att blogga så mycket under de här två veckorna, men vi får se.


Whitney Houston

One Moment In Time
I Will Always Love You
I Have Nothing
R.I.P.
Fick idag under fotbollsmatchen höra att Whitney Houston är död. Hon blev inte ens någo gammal, endast 48 år. Det är synd att hon förstörde hennes liv med droger, för hon hade verkligen har en väldigt bra röst och bra sånger. Whitney var aldrig min favorit sångerska men fick i julklapp ett pianohäfte med hennes sånger och tycker att de verkligen är vackra sånger.

12 februari 2012

Idag blev det då att vakna tidigt  för att fara och spela en fotbollsmatch. Det var väldigt tungt för vi hade nästan inga bytesspelare, och det var ett inomhus spel som kallas futsal. Vi vann ändå spelet 7-4. Idag blir det då bara att packa det sista inför resan och ta det lungt, för ikväll blir det då en lång flygtur, då man inte kan röra på sig nästan alls, så det var tur att jag fick röra på mig idag på morgonen. Men inom 24h  så är jag och min familj i varma, sköna Thailand.

Filmkväll

Idag blev det då en filmkväll nummer 2, men den här gången är det med pappa. Jag ligger nu med en skön pläd på och vi kollar på Jurassic Park. Filmen är väll helt okej, men inte riktigt min typ.


Chez Pappa

Det här veckoslutet är jag hos pappa. På grund av att mina föräldrar måste vi ha ett system där det är så att jag är varannat veckoslut hos pappa och resten av dagarna och veckorna bor jag hos mamma. Jag har nästan inga saker hos pappa så det finns nästan aldrig något roligt att göra här. Sitter oftast vid datorn och läser bloggar, lyssnar på musik eller bara ser på TV.
Imorgon på morgonen har jag en fotbollsmatch och så på kvällen åker vi iväg till Vanda flygfält. Dessutom slutar Sandras och min urusla diet som nog har varit helt hälsosam för vår plånbok men har varit alldeles för slapp. Så imorgon får vi igen snaska vad som helst när som helst.
Tittade igen mina gamla foton på Iphoto. Då min dator gick sönder tänkte alla mina 11 526 foton försvinna men som tur lyckades reparatören få dem tillbaka.  Här är två gamla foton från förra vintern.

Thailand is Calling Tomorrow


Igår kväll hade jag en filmkväll med min mamma. Vi kollade på Mentalist-avsnitt och åt gott. Idag på morgonen har jag tvättat det sista inför resan och så har jag packat klart. Reseväskan är full men har ändå utrymme för ett par till plagg.
Min styvpappa tar med sig sin dator till Thailand, så troligtvis har jag möjlighet att blogga, men annars så blir det en lång paus på två veckor.


Dagens

Morgonmål, tidning och outfit.


School

Idag började skolan med Hussa timme. Vi gjorde mexikansk paj och kinuski - lingonkakor. Tycke väldigt mycket om maten. Idag var också den sista skoldagen förrän resan till Thailand.

Brunsparken

Igår på gymnastiktimmen gick klassens flickor ut på promenad till Brunsparken. Det var väldigt skönt och uppfriskande att vara ute och gå.

9 februari 2012

Började först nu fundera på hur konstigt det känns att skriva 2012 istället för 2011. Det har ju redan gått över en månad sen 2011. Det känns som om tiden skulle gå så fort förbi, det är skrämmande hur snabbt man egentligen blir "gammal". Det känns som om det inte var för så hemskt länge sedan jag började högstadiet. Idag i skolan måste jag gå och tala med min studielärare som frågade lite om framtiden med gymnasier och så. Till stan for Sonja och jag efter skolan. Vi gick i lite butiker och så for jag hem. Om en stund ska jag och rida ut i kylan -15°C.

Francé avec Luther

Jag dör i tråkhet. Skoldagen började tidigt på morgonen och är inte ännu heller slut. Sitter på franska timme ensam bak i klassen för vår lärare har ändrat sittordning, ingen är ens i närheten. Franska timmarna går ännu långsammare än förut, det är jobbigt då man har dåliga lärare som man inte orkar lyssna på och ingen vän att tala med.

tvättmaskinens fel

Tvättade kläder lite för vilt, för jag satte av misstag mina yllevantar i tvättmaskinen på vanlig 40°C tvätt. Sen när jag tog ut vantarna så gissa om de var små. Har suttit nu en stund och töjt på dem så de är nästan normalstora, men måste väll komma ihåg att i framtiden så krymper ylle.


Countdown, 3 days

Tyvärr blev det en paus med bloggandet igår. Jag hamnade läsa till mitt samhällslära prov som jag hade idag, provet gick väll helt okej. Idag var det ingen normal skoldag, utan vi hade en skolturnering i handboll. Vi förlorade alla matcher och jag hade aldrig spelat handboll ordentligt förrän idag, yejj! Vi hade en paus mellan de två sista matcherna, då vi for till Sandra som bor nära stället vi spelade. Vi gick via Mc Donald's och köpte en teambox så vi åt 10 ChickenMcNuggets var. Väldigt gott var det. Varje gång jag är på Mc Donald's tycks det vara med Sandra, riktiga grisar är vi ju som går till Mc Donald's och äta så ofta. Hemma har jag tvättat lite byke inför resan och gjort en lista på saker jag ska packa med. Endast 3 dagar kvar och så åker vi



Outdoors

Sonja och jag skulle ta bussen hem efter skolan, och när vi var ett par hundra meter från busshållplatsen, såg vi hur bussen körde förbi oss. Vi började springa, men insåg sedan att vi inte skulle hinna till bussen, så vi började gå, dumma som vi var. Om vi skulle ha fortsatt springa skulle vi ha hunnit till bussen, men nej.
Så vi och min vän Jessica som också missat bussen tog metron hem. På vägen hem från metron passade jag på att ta ett par vackra vinter bilder.

6 februari 2012

Idag började skolan lite senare än vanligt. Vi hade skolans handbollsträningar, för på onsdag har vi handbollsturnering med skolan. ÄÄk!
Hemma har jag ätit gott, ungspotatis och en massa grönsaker. Åt så mycket att jag höll på att spricka. Så har jag bara chillat hemma på datorn och läst ett par kapitel till Samhällslära provet vi har på onsdag.
Endast 6 dagar kvar och så åker jag till Thailand!

F.C. VIIKINGIT

Nu har jag ätit lite kvällsmat rågbröd och frukt, hälsosam och allt. Nu måste jag bara packa upp min fotbollsväska och så tänker jag bara slöa och kanske kolla på ett Gossip Girl avsnitt före jag går och lägger mig. 

Sauli Niinistö

Hemma igen från träningarna. Träningarna var helt bra, ganska tunga för en gångs skull. Medan jag var på träningar räknades rösterna på vem som skulle bli president. Den här gången var det då Sauli Niinistö som vann och från och med den 1 mars avgår vår gamla president Tarja Halonen.
Nu skall jag göra mig klar för kvällen, sen blir det bara att mysa hemma.
På högra sidan av bilden är det vår nuvarande president Tarja, och på vänster sida är det vår kommande president Sauli.

Football

Idag är det då ännu fotbollsträningar. Ska snart iväg och träna 2h. Dessutom är det ju den andra omgången i presidentvalen idag mellan Sauli Niinistö och Pekka Haavisto. Det kommer troligvis att bli en jämn kamp - may the best man win.
Det här är ett foto från en av sommarens många och saknade turneringar. (jag är klädd i vit college)


Style



Shorts

Har kollat in bloggar och olika sidor där de säljer kläder. Hittade massor med snygga kläder jag vill ha!
Har mestadels kollat in på vår- och sommarkläder, och har just nu en shortsperiod.

One Direction

Många av mina vänner är helt besatta av bandet One Direction, och jag hade aldrig lyssnat på dem förrän igår på Mys fest (hehe jo lite sent ute...)
Så bestämde att lyssna på ett par av deras sånger idag och tycker nog själv också nu ganska mycket om dem. Så idag har jag lyssnat på dem hela dagen. En av mina favorit sånger är One Thing! Väldigt söta pojkar är de ju också!

Talviklassikko, Helsingfors IFK

Idag har varit en lång dag för min del. Dagen började med att jag klädde på mig 5 lager med skjortor och 3 lager med byxor.
Idag var det nämligen den sk. talviklassikkon, en ishokeymatch mellan de två rivalerna i huvudstaden Helsingfors. Matchen spelades på Olympiastadion som är utomhus, så jag satt med min kusin Oscar i 2 timmar och frös så in i helvete. Kul var det ändå och laget jag hejar på vann alltså HIFK!
Efter matchen kom jag hem och gjorde mig i ordning för kvällens fest

Outfit of the party night

Idag på kvällen for jag med mina vänner Sonja och Tanja till stan på en av våra vänner Mys sweet 16 fest. Det var en riktig rolig och lyckad kväll, med mycket människor också ett par snygga i siktet...
Hade på mig ett par självklippta shorts från H&M och en (spetsaktig) skjorta från Stratovarius.
På denna sista bild är det min vän My (Alexandra) som fyllde 16

Live your life as you like


You and Love


Strawberry - Candy Cake

Här är ett par bilder från då vi gjorde vår tårta.

Big Mama

God kväll! egentligen är det ju nog natt redan...
Den här dagen började med matematikprov, så hade vi dessutom våran presentation om Baz Luhrmann. Både provet och presentationen gick riktigt bra. Vi fick sluta skolan tidigare idag på grund av att alla lärare hade något möte de skulle hinna till. Så Sonja och jag for iväg med spårvagnen till alexandersgatan där vi hoppade av och gick till butiken Weekday. Vi provade lite kläder såsom jeans och toppar men kläderna jag provade satt inte alls bra.
Han vara hemma någon timme och så var det iväg och träna. Är så glad att jag kan träna igen, att mitt ben är (nästan) smärtfritt då jag springer.
På vägen till träningarna uppstod ett stort problem. På lahtisvägen hade det skett en krock på 150-200 bilar. Herregud tänk så massor med bilar, det var alltså en kedjekrock. Ni kan troligtvis läsa om dethär i nyheterna.
Vägen till träningarna tog alltså lite längre än väntat på grund av krocken och vi blev ganska sena.
Som jag kanske berättade åt er tidigare söker jag till gymnasiet till en sportlinje så idag måste jag fråga min tränare om rekommendationer. Han skrev väll riktigt positiva saker, så får se om de räcker att komma till linjen.
Kom hem från träningarna mycket snabbare än vägen dit tog.
Min styvpappa hade middagen klar åt min familjen. Vi åt ytterfile med potatis. När vi ätit klart for jag iväg för att träffa min vän Tove.
Vi gick och hyrde en film Big Mama (hamekyttä) en komedi som var sjukt bra. Vi åt egengjord kaka med lite jordgubbar och godis i. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans.
Nu blir det då att gå och lägga sig så jag inte sover hela dagen bort imorgon.
Nati, sov sött

Muffins

Idag är det min lediga dag från Sandras och min "diet". Endast 9 dagar kvar och så är den slut. Idag bakade mamma chokladmuffinsar med choklad inuti och dom var gudomliga. Åt muffinsen med glass och den smakade bara bättre då.

Dagens Outfit

Idag hade jag på mig ett par röda byxor från Stradivarius och så en ny skjorta, köpt för ett par veckor sen, från Lindex

-20°C

Är nu på modersmålstimme i skolan. Jag har möjligheten att blogga för att vi redan gjort vårat projekt om regissören Baz Luhrmann.
På timmen har jag kollat in lite bloggar och bara surfat på nätet.
Idag ska jag läsa till morgondagens matematikprov, som jag missade på onsdag. Provet består av geometri som är svårt, enligt mig åtminstone.
Har också kollat på dagens väderläksrapport och det är ju så svinkallt att man knappast kan vara ute.

Vädret nu

 

Övade på matteprov ungefär en halv timme, så tröttnade jag och efter det har jag bara använt datorn till ett och annat.


Kenza och Blake

Dethär är två personer jag ser upp till väldigt mycket.
Jag tycker Kenza är en bra bloggare, men framförallt tycker jag hon har en jätte fin klädstil. Hon bär en massa kläder som jag också önskar jag skulle ha.
Blake Lively som är en av huvudpersonerna i Gossip Girl, TV serien har i själva serien ett par ljuvliga plagg och ljuvlig stil.
Säkerligen är en del av orsaken till att jag tycker kläderna är så fina för hon har en "perfekt kropp" och allting ser fint ut på henne.
Men så är det väll ganska ofta...

1 Februari 2012

Idag stannade jag hemma från skolan på grund av att jag var sjuk. Då jag vaknat kollade jag i ett par timmar på TV, och så fixade jag på min blogg och surfat på nätet, nu när jag fått min dator fixad. Äntligen! Jag hamnade vara utan min dator en väldig lång tid för mig, på en vecka.
Har dessutom städat mitt rum för vår städerska kommer imorgon för att städa, så det måste vara möjligt för henne att kunna röra sig och gå i mitt rum.
Dessutom har jag också gjort lite på Sonjas och mitt modersmålsprojekt om regissören Baz Luhrmann.

finlandsvenskar - ett problem?

Om 12 dagar sitter jag på ett flygplan påväg till Thailand!!
Tyvärr har det blivit en liten bloggpaus på några dagar. Det har inte hänt något speciellt så ni har inte missat något viktigt.
29.1.2012
Förra veckoslutets söndag var jag hos min nära och kära vän Sonja och gjorde på ett modersmålsprojekt. Vi ska ha en presentation på fredag om regissören Baz Luhrmann.
Gjorde inte så mycket annat den dagen, fast jag läste en bok, Gossip Girl.
30.1.2012
Måndagen började med en franska timme i skolan. Efter det gick hela skolan till Sandells för att kolla på en musikal, Rent spelad av amatörer. Amatörerna var i vår ålder och jag tyckte de var väldigt proffesionella. På kvällen var jag hos pappa och slöade. Vi hade vattenförstoppning hemma hos mamma, så man kunde inte ens gå på WC så bestäme mig för att traska iväg till min pappa.
Hos pappa åt vi Pizza namm... medan vi såg på Americas Next Top Model och Good Wife.
31.1.2012
Igår slutade jag skolan klockan 10.45. Sandra och jag gick till Mc Donalds för att luncha och öva på matte prov.
Vi ringde också Valter för att komma och hjälpa med matten. Så vi åt lite hamburgare och sånt och så mittiallt kom det en man som började klaga över att vi var finlandsvenskar och att vi gjorde skolarbeten där. Totalt rasistisk mot oss bara för att vi talar svenska. Så bad personalen mannen gå ut men före han gick ut kastade han sitt använda hamburgarpapper på Valter som satt med stolen närmast honom.
Personalen bad ju såklart om förlåtelse och sa att vi fick sitta kvar. Efter ett par minuter kom en ny man och klagade till kassan över att vi gjorde skolarbeten där... Men som tur var, var personalen vänliga och försvarade oss.
Tänk vad människor har emot finlandsvenskar...
Hem for vi alla lite senare för vi måste öva på matte prov som vi skulle ha imoron (idag 1.2.2012)
När jag kom hem orkade jag inte öva direkt utan kollade på det nya Gossip Girl avsnittet som var super bra!
Övade i varje fall hela kvällen tills klockan 22.00 och så gick jag då och la mig.
Bilden är tagen på Mc Donalds
Det var så kallt ute, så jag satt ännu hemma en lång tid med rock och huva på...

RSS 2.0