26-28 januari 2012

Den 26 januari - 28 januari
var jag på Gymnasie-Info i Brändö gymnasium, skolan jag skall till nästa höst. Jag skall försöka till en sportlinje i Brändö. De tar endast 15 studeranden så nu måste jag satsa på min sport, fotboll. Tyvärr hände det något tragiskt igår, då jag var på träningar, nämligen jag försträkte mitt baklår.
Idag när jag sen skulle spela i våran match gick det endast 1 minut och så hamnade jag gå i byte, för det gjorde så ont då jag sprang. Nu blir det då en vilopaus på ett par veckor.
Kom för en stund sedan hem från en ishokey match med min pappa, hans flickvän, min bror och min farfar. Hifk laget jag hejar på vann spelet 6-3 mot Kärpät.

Photos of School days

Här är lite bilder från ett par skoldagar. På bilderna är ett par av mina vänner.

 

 

 

 

 

 

 


6€

Åkte hem från Sandra runt 18 tiden, därefter gick jag och hälsade på Pappa, som kom hem från Thailand igår.
Är nu hemma och slöar och gör samtidigt lite planer för framtiden, såsom våren och sommaren. Samtidigt tittar jag också på gamla Gossip Girl avsnitt.

 


25 januari 2012


Ett par till bilder till bloggen. Bl.a. dagens outfit bestående av mjukisbyxor och en abercrombie & fitch college med vit halsduk och ugg mössa.

lesbisk pornografi med mat?

Fotoserie...
Hmm.. fråga inte, efter skolan gick jag hem till Sandra, såklart via butiken. Vi handlade massor pga. det är vår "free from diet day". Idag är det alltså tillåtet att äta vad som helst.
Vi kom hem till Sandra och började såklart snaska genast. Ett par bilder blev också tagna.

Hot or Not?

Kollade igenom mina bilder på telefonen och hittade de super roliga bilderna på de två Alexandrorna alltså Sandra och jag. På veckoslutet var vi och åt på Mc Donald's och tog lite foton...
Visst är det snygga foton?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Outfit of the day

Hade idag på mig mina blåa jeans från H&M och en kofta från Gina Tricot och såklart mina varma sköna Uggs.

 

 

 

 


24 januari 2012

Äntligen har den kära tisdagen kommit. Skämtade, hatar tisdagar, för då måste man läsa till prov. Slutade skolan idag väldigt tidigt redan klockan 11. Jag kom hem och åt lite lunch. Idag kom det nya Gossip Girl avsnittet så kollade på det, och samtidigt åt jag också en massa frukter. Efter det har jag övat på morgondagens modersmålsprov och ätit en tidig middag. Har ingen motivation att läsa så tar nu en lång paus. Snart ska jag ändå på träningar, så skönt att slippa ut ur huset och provtankarna.

23 Januari 2012

Så idag var det då bara att traska tillbaka till den eländiga skolan, som tur var min skoldag inte så lång. Men så när jag kom hem såg jag för fan min nästa period i skolan. Kan väll säga att nu är min dag förstörd. Dessutom så har vi modersmålsprov (svenska) på onsdag, så borde börja läsa till det idag. Vi går igenom finlandismer (finlandsvenska uttryck) och de korrekta skrivsätten på ord och meningar i det svenska språket. Tala om jobbigt. Nu blir det då att gå äta lite mellanmål för jag är vrålhungrig.

Dagens outfit
Jeans från Gina Tricot, Skjortan från New Yorker

 

 

 

 

 

 


videobb, megavideo?

När jag skulle kolla på gamla gossip girl avsnitt på internet fungerade det inte. Det säger bara att videon inte är tillgänglig. Hur ska jag klara mig utan de perfekta internet sidorna där man ser avsnitt som inte än kommit ut på TV i Finland. För på sidorna som inte mera är tillgängliga kunde man både se nya avsnitt på serier som inte än kommit ut i Finland och gamla avsnitt på olika serier. Men nu undrar jag om någon vet några bra internetsida var man kan kolla på t.ex. gamla gossip girl avsnitt?

Shopping

Det här är då gårdagens två köp:

Boken är skriven av Suzanne Collins och "serien" hungerspelen är egentligen en tredelad bok, men boken jag köpte innehåller alla tre delarna. Köpte böckerna så jag har någonting att läsa på familjeresan till Thailand.
Den 23 mars kommer hungerspelen ut på biograferna.

Skjortan jag köpte är från Lindex. Hade ett presentkort dit så passade på att använda det. Är lite tveksam med köpet så får se om jag går och returnerar skjortan.

 

 

 

 


Presidentval + Nagellack

Har suttit hemma och kollat på presidentvalen. Det blir då en andra omgång om ett par veckor mellan Sauli Niinistö och Pekka Haavisto.
Medan jag satt och kollade på tv passade jag på att lacka naglarna. Den enda färgen jag äger förutom vit och genomskinklig är gul så det fick bli gult den här gången.

 

 


Valdag

Idag är det presidentvalsdag här i Finland. Det finns åtta kandidater varav min favorit är Sauli Niinistö.
Troligtvis och hoppeligen blir han vår nya president men man vet aldrig.
Min mamma är nu och röstar så jag är hemma och vaktar min halvsyster Matilda.

Pekka Haavisto och Sauli Niinistö blev de två personerna som kom vidare till andra omgången


Händelser

Tyvärr har det blivit en liten bloggpaus pga att min dator har gått sönder. Datorn går inte att starta, vilket är väldigt dåligt, för jag är beroende av min dator. Datorn är den viktigaste elektroniska apparaten i mitt liv. 
I varje fall så har det inte hänt något speciellt under dagarna jag inte bloggat.
Gårdagskvällen spenderade jag på länk och fotbollsträningar.

Hade tidig väckning idag på morgonen så gick och lägga mig lite tidigare igår kväll.
Men idag har jag då varit hurtig också. Var på fotbollsmatch på morgonen, matchen vann vi 6-0 yeess.


Min pappa är nu i Thailand och han bad mig gå hem till honom och städa lite grann så idag passade jag på att städa före han kommer hem.
Så spenderade ett par timmar av min dag på att städa.
Då jag städat klart gick jag och hälsade på min mommo som bor i huset bredvid min pappa. Vi hade en riktigt trevlig pratstund.
Sandra och jag hade bestämt att vi skulle träffas, så åkte sedan iväg till stan för att träffa henne. Vi hade super kul speciellt på Mc Donald's som är överlägset vår favorit restaurang. Såklart gick det som jag trodde att jag skulle slösa mina pengar, och hade två fynd med mig hem. En bok och en skjorta.
Nu är jag hemma och ska gå lägga mig för imorgon blir det då en match till för min del.


Our diet

Min vän Sandra och jag hade en diet före julen i ca 3 månader. Vår diet var lite annorlunda än vanliga. Den innehöll saker som att inte äta något sötsaker utom på tisdagar då det var glassdag. Gåvor och och fester var undantag då det var okej att äta.
Vi började vår diet igen efter jullovet med lite annorlunda regler. Inga glassdagar men istället får vi ha en dag i veckan då vi får äta vad vi vill. Det finns inte heller lika mycket undantag som förr. Dieten är kanske inte den effektivaste men det går inte lika mycket pengar till ohälsosamt. Den här dieten har vi ända tills jag åker iväg till Thailand.

17 - 18 januari

God kväll!
17 Januari
Hela gårdagen var bara ett ända provläsande på Biologi. Tisdagar är väldigt tråkiga i mitt liv för i skolan jag går i har vi prov endast och bara alla onsdagar klockan 08.00 på morgonen.
Så på tisdag eftermiddag måste man sitta för brinnande livet och läsa till följande dags prov.
18 Januari
Skolan började med biologiprov som gick helt okej, så hade vi skolgymnastik och dagens sport var skrinning. Riktigt roligt var det för man hålls ännu uppe på skrinnskorna. Orsaken varför jag ännu kan skrinna är att under mina lågstadie år skrann jag, som en hobby.
Då jag kom hem från skolan var det igen dags för något program. Denhär gången fotbollsträningar.
Kom ganska sent hem från träningarna men då jag kom hem hade vi en lång diskussion med min mamma och bror om allt mellan himmel och jord, något som vi inte har gjort på evigheter.
Tyvärr har designen blivit lite på hälft men någon dag denhär veckan ska det fixas.

Design

Ändrar lite på designen så ni ska inte undra om det idag och imorgon ser lite konstigt ut på bloggen.
Imorgon har jag tyvärr inte tid att göra min nya design färdig för jag måste läsa på mitt biologiprov.
Nu är jag så trött att ögonen faller av mig så ska gå och lägga mig, så det får bli till någon annan dag att fortsätta designa.

Chasing Cars by Snow Patrol


Den här dagen har kännats som en evighet och den är inte ännu ens slut. Först skola och efter skolan hem. Hemma bestämde jag mig för att gå på en länk runt Blåbärslandet som är på Brändö. Sprang ca 6km och det var faktiskt väldigt tungt. Men musik gör väll allting lättare. Nu sitter jag hemma och väntar på att det nya Gossip Girl avsnittet ska komma ut. Har också funderat på att öva till vårt biologi prov som är på onsdag. Men det får väll bli tills imorgon.

Mc Donald's

Sitter nu i skolan, på finska timme och ser på filmen Maximus. Vi hade just matrast, då Sandra och jag var på mäkkin. Vi åt chickennuggetar och osthamburgare. Snabbtmat är väll ohälsosamt men så gott.

Skola igen

God morgon!
Ett riktigt roligt veckoslut var det, åtminstone för min del.
Sitter nu i Metron och det blir då att gå tillbaks till skolan.

Sköt om er

 


One day, your life will flash before your eyes. Make sure it's worth watching.

Dagen har varit ganska lugn. Har bara slöat med filmer och för en gångs skull fick jag också en god natts sömn med 12 timmar. Har kollat på serierna Grey's Anatomy, Mentalist och Gossip Girl.
För en liten stund sedan åt vi ytterfile med familjen, som var väldigt gott, och som efterrätt hade vi muffins med vaniljglass.
Snart skall jag på fotbollsträningar till Kvarnbäcken med min vän Repsu.

Party at a rich dude's house by Kesha


Bilder från gårdagens fest. Det här är foton på folk som åtminstone hölls och stå utan att vingla eller falla då man fotade dem.

Live your life like it was your last day

Min vän postade denhär texten på sin blogg, och jag tycker det är 100% sant. Varför tänka på allt det dåliga när det finns så mycket gott man istället ska bry sig om. Såklart är det lättare sagt än gjort, men dethär ska bli mitt nya motto. Försöka tänka positivt och inte bry sig om människor som inte är värda att tänka på.

The Darkest Hour - 3D

Hemma igen efter filmen i Tennispalatset. Det var en bra film, inte den bästa jag sätt men orsaken varför den inte var jätte bra var att den var så orealistisk och kunde inte leva mig in i den på samma sätt som i andra "orealistiska filmer". I varje fall så hade jag det riktigt kul med min styvpappa.
Istället för att gå efter filmen och äta gick vi före. Vi valde en mysig italiensk restaurang och när jag satt och åt så kan ni inte gissa vem jag såg. Vår klassföreståndare. Så konstigt. Han lekte som om han inte skulle ha sätt mig så jag sade aldrig hej åt honom.
Jag åt en mozzarella sallad som var super god. Min styvpappa beställde en spaghetti carbonara, så när jag smakade på hans maträtt visste jag att jag hade valt rätt.


Tyvärr är kvaliten inte så bra.

3-2

Kom just hem från matchen i Hyvinge. Första perioden gick jätte bra för mig men under andra perioden blev jag lite slö... det är ju ändå efter allt 75minuters spel. Så är riktigt slut igen. Vi vann trots allt matchen 3-2 så det blev då en vinst i protokollet.
Nu ska jag bara gå i duschen, och så far jag iväg med min styvpappa till stan, för att gå på en film. Vi har inte ännu bestämt vilken vi ska gå och se på men efter filmen ska vi och äta något gott.
Ha en kul lördagskväll!

Just name it

Har ni läsare något speciellt ni skulle vela veta om mig, eller något speciellt jag ska blogga om?

Godmorgon alla

Godmorgon. Är ännu lite trött från igår kväll men det går väll om. Om en halv timme skall jag vara vid ett köpcentrum, där min tränare skall plocka upp mig och min kompis Tove. Ingendera av oss har skjuts, så vi måste åka med någon annan.
Snart måste jag börja göra mig klar för att fara iväg. Äta, Fixa mig, Dusch, ni vet.
Det är ganska kallt ute säkerligen åtminstone minus 10 grader och en ordentlig blåst. Så gå inte ut om ni inte vill dö.

We like to sleep all day, and party all night

Äntligen hemma. Gäspade igenom hela festen och skulle gärna gått hem för att sova. Var så jätte trött. Men en lyckad och rolig kväll var det ändå, lite klagomål av grannarna, men kul var det ändå. Är så himla trött att jag nu tänker gå och lägga mig direkt. Imorgon blir det inte direkt en sovmorgon heller, då ja ska till Hyvinge för att spela en fotbollsmatch tidigt (enligt mig) på morgonen.
Nati nati, Sov sött!


Thailand

Mamma berättade just att vi skall åka till Phuket i Thailand den 12 februari. Vi ska vara där i två (2) veckor. Kommer bli super kul att ta det lugnt med lite varmare väder än detta slaskigt,snöiga, minusgradiga Finland. Jag har förr varit i Phuket med min pappa, pappas flickvän och min bror år 2009. Den här gången ska vi åka till exakt samma ställe som senast. Vi bor till och med på samma hotell som förr. Kan inte vänta, och som tur är det bara i månad tills vi åker.
Det här fotot är taget från vår förra resa till Thailand.

fredagen den 13 - veckoslut

Grattis Magga!
Så skönt med veckoslut igen. Fick idag min Frida tidning, men oi oi den är bara full med dåligt skvaller, ingenting intressant i denhär månadens tidning.
Nu sitter jag och kollar på Gossip Girl, hehe igen...
På kvällen ska jag och träna till Botby, därefter jag ska på en fest till min vän Magga, som har firar sin sweet 16 med en fest. Sonja och jag köpte en ring och godis som gåva till henne.

Mitt 2011

Mitt 2011
Under året 2011 hann jag med mycket, så känns det åtminstone.
Då året hade börjat åkte vi iväg till Florida, där var vi i två veckor, då vi hann med mycket. Bla. Disney World, Shopping, Beaches, kolla då en rymdraket for iväg, åka till Nordamerikas sydligaste punkt Key West...
När vi kommit hem från Florida var det en lugn periord i mitt liv. Inget hände bara skola, hobbyer och vänner.
Så kom sommaren, då jag alltid har fullt upp. Under den första lediga veckan tog jag det lugnt med lite fotbollsmatcher här och där.
När första veckan på sommarlovet var slut, bestämde jag mig för att åka till lande. Jag jobbade för mina vänners mamma, då jag tjänade ihop lite pengar för min kommande Frankrikeresa.
När jag jobbat i två (2) veckor på landet var det dags att åka tillbaka till stan för att gå på skriftskoleläger.
Det var en super rolig vecka som jag aldrig kommer glömma. Lärde känna nya roliga människor som jag igen träffar på i gymnasiet.
Skriba lägret gick snabbt och så var det dags att åka till Frankrike, till Rivieran för två (2) veckor. Jag bodde hos min styvpappas goda vänner. Hade aldrig förr träffat familjen, men de var härliga. De vänligaste personerna nånsin och blev jätte god vän med de två flickorna i familjen, Mathilde och Justine. De kommer kanske den här sommaren (2012) till Finland på besök.
Augusti kom och sommaren var slut. Det var dags för min konfirmation och skolan...
Oktober!
En resa till Barcelona, med mitt fotbollslag.
Hade en trevlig vecka där med fotboll, snygga danskar och sol.

23:13:23

Klockan är nu 23.07 i Finland och tror jag ska gå och lägga mig inom en timme. Är så himla trött alla dagar, jaja skolan är ju alltid felet.
Dagen började riktigt fint med sovmorgon och därefter ett par timmar i skolan. Efter min sista timme gick Sonja och jag till stan, för att köpa en födelsedagspresent åt vår vän Magga, som fyller år imorgon.
Vi får hoppas att morgondagen inte för med olycka, det är ju efter allt fredagen den 13.
Faktiskt så för det lycka med sig för mig, pga. att jag är själv född fredagen den 13 (december).
I varje fall så har Magga imorgon en fest, så där ska jag tillbringa kvällen.
När vi hade köpt presenten åt Magga for jag hem, bytte om och stack iväg till stallet för att rida. Fick skjuts av min vän Jessica som rider på samma timme som jag. När vi kom till stallet fick jag veta att min favorithäst tyvärr hade fått problem med fötterna så man får inte rida med den på ett par månader. Red en annan häst, som var helt okej, men inte lika bra som min favorit.
Är nu hemma och har fixat lite bilder till min blogg som jag snart ska uppdatera.

The Four Seasons of 2011


11 januari 2012

Är väldigt trött. Skolan är så jobbig då man måste vakna tidigt. Dessutom så gick jag super sent och lägga mig för att inte tala om vilken tid jag först somnade.
Skolan var inget speciellt, men min vän Sandra och jag funderade seriöst på att skolka sista timmen som var franska för vi hade ingen motivation att sitta och ha tråkigt.
Tog bussen hem från skolan, med en av mina bästa vänner Sonja och sedan Kille. Vi pratade hela vägen om hur gott mat är och när jag steg ut ur bussen var jag så hungrig att jag nästan sprang hem för att få äta.
Hemma gjorde jag potatismos och fiskpinnar till mig och min halvsyster (2år) och så kollade vi tillsammans på Pippi Långstrump.
Dethär är min klasskompis Valters matteräkningar. Han är ett geni i matematik.

På bilden är det min klasskompis Valter och en av mina närmaste vänner Sonja.


20 fakta om mig

Nytt år, Ny blogg, Ny start!
- jag är en flicka som bor i Helsingfors, Finland
- jag är 15 år gammal och går sista året i grundskolan
- jag har två sporthobbyer
*ridning
*fotboll
- jag har en lillebror Sebastian, en yngre halvsyster Matilda, två styvsyskon Linda och Sabina som båda är äldre
- jag älskar att resa
- jag färgade mitt hår första gången på jullovet (2011)
- jag är beroende av min dator
- jag älskar att shoppa
- jag är väldigt lat, enligt min mamma
- jag tänker ofta negativt
- jag lyssnar på musik då jag är sur
- mina vänner är ett av det viktigaste för mig
- mina föräldrar är skilda
- mina favoritprogram är:
*Gossip Girl!!!
*Mentalist
*Xfactor
*Desperate Housewives
*Grey's Anatomy
- min favoritskådespelare är Ed Westwick

- min favorit utomlandsresa var till New York
- min favorit maträtt är ytterfile med hemgjorda franskisar
- denna sommar ska jag på en språkresa till Brighton,England + Paris med min vän Sonja
- en vacker dag skall jag göra någonting totalt galet

A little bit of my clothes


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0